Restavracija

Vzemite si čas za odlično kavo

RESTAVRACIJA

Nudimo okusne in bogate zajtrke. Po zajtrkih smo najbolj poznani na Bledu.

Ponudba restavracije: v restavraciji strežemo brezalkoholne in alkoholne pijače, tople in hladne napitke, prigrizke, sladice. Poskusite najbolj znano blejsko slaščico “Bljesko kremšnito“.  Strežemo malice, kosila in večerje. Na voljo je velika jedilnica ter terasa pred vhodom v hotel.

NUDIMO ODLIČEN ZAJTRK

Nudimo okusne in bogate zajtrke. Po zajtrkih smo najbolj poznani na Bledu.

POSEBNOSTI

Kremna rezina ali pogovorno “kremšnita”, je v Sloveniji zelo razširjena sladica. Sestavljena je iz več plasti: spodnje plošče iz listnatega testa, kuhane vanilijeve kreme, stepene sladke smetane in posladkane zgornje plošče iz listnatega testa.

 

Na Bledu v hotelu Park pripravljajo blejske kremne rezine od leta 1953, ko jih je pričel izdelovati takratni slaščičarski mojster Ištvan Lukačević, od takrat pa so sinonim za blejsko kulinarično posebnost.

 

Kremne rezine same naj bi izvirale iz slaščičarne Lenček v Domžalah, kjer jih izdelujejo od leta 1938 po receptu slaščičarskega mojstra Janeza Lenčka starejšega. Na Bledu imajo izkušnje z izdelavo kremne rezine, saj so jih v zadnjih 60 letih spekli več kot 12 milijonov.